Epeömlés a magyar MTV Headbanger's Ball műsora kapcsán

Általában ezen az oldalon nem kapnak helyet sem hírek, sem glosszák; céltudatosan zenei kiadványok, koncertek értékelésével foglalkozunk, de van úgy, hogy elszakad a cérna. Korábban már kárhoztattam a magyar Music Television Headbanger's Ball című műsorát (pl. itt), de az a fajta ámokfutás, ami mostanában jellemzi a programot, már messze a tűréshatár fölött van.

Szóval már régóta a bögyömben van a műsor. Mondjuk, túl sokszor nem futok bele, mivel ritkán tévézek kedd éjjel 3/4 1-kor, de ha véletlen a nagy nyári meleg vagy a hirtelenjében lehörpintett egy négyzetméter kisfröccs nem hagy aludni, előfordul, hogy belenézek. Valójában nem tudom miért, hiszen ilyenkor mindig a gutaütés kerülget.

Az egy dolog, hogy a heavy metal mára olyan sok, elég markánsan különböző stílusirányzatot foglal magába, hogy azt egyetlen (ráadásul reklámokkal együtt szűk negyven perces) műsorba nem lehet beleerőszakolni a leegyszerűsítés és teljes inkoherencia veszélye nélkül. A Behemoth, az AC/DC és a Fates Warning között sem több a kapcsolódási pont, mint mondjuk Snoop Dog, Madonna és a Goa partik között.

Bejegyzésem apropója most nem ez, hanem a HB legújabb bőszítő szerkesztői fogása: egy rockereket, jó metálos arcokat lejárató, kő primitív bábú szerepeltetése, amelyik ráadásul végigpofázza a klippeket. B@zdmeg, Tóth Gergő, van ennél lejjebb? Ha maradt benned a polgári jóérzésből és szakmai becsületből egy szemernyi is, akkor eltakarodsz onnan!

Ami a HB-ban folyik az irdatlan parasztság, a műfaj gyalázata, a szakmai (jelen esetben elektronikus) újságírás szégyene. Eddig tűrtem, de elfogyott minden jóindulatom, seggbe lett kúrva minden megelőlegezett bizalmam! Abzug Gergő, le vele! A kis költségvetés és a primitív dizájn ellenére, erre a mocsokra köröket vert Nagy Feró Rockkalapács című műsora.

Tartuffe