Red Circuit: Haze Of Nemesis (2014) - 2. rész (DVD)

Red Circuit.jpg

Kiadó:
Limb Music/Soulfood

Honlapok:
www.redcircuit.de
facebook.com/redcircuitgermany

Ezzel a DVD beszámolóval még vastagon adós maradtam. Az eredeti recenzióban ugyan megemlítettem a ráadás koncertfölvételt, amit a PROG POWER USA XII fesztiválon rögzítettek Atlantában (Georgia), 2011. szeptember 17-én, de mivel a 2 lemezes kiadvány még nem érkezett meg a postán, akkor érdemben nem esett róla szó.

Kérem szépen, ez egy nagyon tisztességes módja a közönségszolgálatnak 11 nótával (egy bónusz video klippel - "Ocean's Apart"), természetesen (a 2011-es dátum miatt) teljes egészében az első két album anyagára építve majd' 60 percben. Fesztiválról lévén szó, a színpad elég tágas, de nincs túlspirázva, a többkamerás fényképezés kielégítő, a sound pedig egyenesen kifogástalan!

Christian Moser gitárja, csakúgy mint a stúdiólemezen, leszaggatja a fejeket, Somapala pedig – bár, mint Buga Józsi, nem szép ember – élőben még talán jobb is, mert kevesebbszer ragadtatja magát a védjegyének számító gurgulázó rekesztésre. Nagy ugribugri nincs ugyan a színpadon, az együttes decens germánok módjára tartózkodóan viselkedik, de annyira jó nézni-hallgatni a show-t, hogy az egy órás játékidő kegyetlenül rövidnek tűnik.

A PROG POWER USA nagyon baró kis fesztivál, amit – ha nem lenne olyan reménytelenül messze – szívesen meglátogatnék egyszer. Jövőre pl. olyan csapatok lépnek ott föl, mint az Angra, Almah, Hibria, Anubis Gate, Dynazty, Riverside, Royal Hunt stb. Nem véletlen, hogy már most elkelt minden jegy a fesztiválra. A 2011-es bulin a Red Circuit mellett föllépett még a DarkWater, Haken, Creation's End, Vanden Plas, Evergrey stb. Kérek szépen egy-egy hasonló DVD-t mindegyiktől. Ezt kérem Mikulásra!!!

Tartuffe

Címkék: dvd