Dionysos Rising

Jelen "zenei naplónk" fő profilja heavy metal és rockzenei kiadványok (CD-k, DVD-k) értékelése és ajánlása, valamint koncertbeszámolók és interjúk közzététele.

"Küldetésnyilatkozat"

Ha kíváncsi vagy, miről is szól ez a Dionysos Rising, akkor kattints.

Facebook

Utolsó kommentek

Ajánlott oldalak

 

Rockbook logó 400x120 fehér.jpg

ws szines.jpg

"A számkivetettség ma is létezik" - Beszélgetés (helye) Paksi Endrével

2009.11.10. 08:18 | Dionysos | 7 komment

Mint saját szellemi terméket, közreadom az akaratom ellenére botrányos utóéletűvé lett interjút. Kellemes olvasást, a tanulságokat - ha egyáltalán van neki ilyen - mindenki vonja le maga.

BRÉKINGNYÚZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hüphüphüp, Barbatrükk!! 


Túrisas

Ez már itt magánlevelezés az interjú után, de olvasd el, mert tanulságos.

Kedves Endre!

Minden, változtatás nélkül fog megjelenni, a vastagon szedett kiegészítő kérdéssel. A lemez recenzióját is én írtam a lapban, azt gondolom, hogy az összes kritikai hang ellenére pozitív a kicsengése. Személy szerint az első lemezetek óta figyelemmel kisérem a zenekart, és további sikert, kitartást, kívánok.

Néhány dologra rákérdeztem, de emögött nem rosszindulat volt, egyszerűen így most van lehetőséged válaszolni olyan dolgokra, ami érdekelheti az embereket Veled kapcsolatban. Ezért is fog megjelenni változatlan formában.

Lénárd Lacival kivesézted a lemezt a Hammerben, ez most kicsit más, de nem rosszindulatú élveboncolás. A kettő talán kiad egy egészet, és nagyon sok embernek lesz meggyőző amit mondtál. - Ahogy nekem is. Nem mindenki ellenség, aki annak látszik:))

Üdvözlettel,

Túri Csaba

--------------
 
Kedves Csaba!

Köszönöm szépen a korrektséget és a jókívánságodat, Neked és az újságnak is hasonló jókat kívánok! Örülök, hogy sikerült meggyőznöm Téged és hidd el – hogy szófordulatoddal éljek – nem mindenki "nehéz ember", akiről néhányan azt terjesztik... :))

Üdv!

Paksi Endre

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://dionysosrising.blog.hu/api/trackback/id/tr981514608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotta 2009.11.10. 10:30:04

na, hát akkor, szent a béke....

turisas 2009.11.10. 10:48:39

Azt gondoltam én is, ehhez képest, most az olvasom mindenfelé, hogy személyeskedő, rosszindulatú, megalázó koncepción nyugvó, irányított kérdések voltak, amit meg Endre jól megválaszolt, mi meg bebuktuk, és ezért gyorsan le lett tiltva. A letiltás okait nem ismerem, a kérdések viszont nem voltak rosszindulatúak, ezt most is fenntartom. Miért lenne pl. az személyeskedő, ha két zseniális gitáros kapcsán megkérdezem, hogy esetleg lehetséges-e köztük szakmai, ad abszurdum haveri, kollegiális kapcsolat. Egyszerűen fel nem fogom, de igazán most már nem is érdekel a dolog.
Ákostól is lazán megkérdeztem volna, hogy nem zavarja-e, hogy nem képzett zenész, mint ahogy meg is kérdezték tőle, mire elmondta, hogy a zeneileg faragatlan ötleteiből Madi kihozza a tutit. Paksi most meg elmondta, hogy ráadásul van is rálátása a zeneelméleti részre. Ennyi. Összedölt a világ? Nem. Érzékeny ember? Igen. Arról nem is beszélve, hogy ha nem is vagyok feltétlen rajongó, tisztelem és helyenként nagyon is kedvelem a munkásságukat. Akkor meg miért lettem volna szándékosan sunyi és rohadék? Na, ennyi, többet tényleg nem írok erről, mert így is túlpörögte magát.

Kotta 2009.11.10. 16:33:36

Hát én ezt egyáltalán nem értem, ezek szerint le lett tiltva? Hiszen a mellékelt levél szerint hozzájárult, hogy változtatás nélkül megjelenjen...

Ha kivüllálóként nyilatkozhatom az interjúról, akkor azt tudom mondani, hogy teljesen korrekt kérdések voltak benne - azokat kérdezted, ami a magyar zenehallgatók többsségét érdekli. Ha valami zavart, akkor inkább az, hogy éppen Endre szertette volna koncepcionálni, azaz a helyett, hogy válaszolt volna a feltett kérdésekre, folyamatosan azon nyüglődött, hogy miért nem azokat kérdezed meg, amiket ő szeretne hallani.... hát, az élet már csak ilyen, az ujságíró azt kérdezi ami őt és/vagy az olvasóit érdekli...

Ettől függetlenül egy intelligens ember meg tudja ragadni az ilyen lehetőséget is annak az üzenetnek az átadására amit ő szeretne, jegyzem meg ezt szerintem Paksi nagyon ügyesen végül is megtette, így teljesen pozitív kicsengése volt az egésznek. Szóval nem értem...

Most így, ebben a formában viszont megint balhé lett belőle. Egészségére!

Kotta 2009.11.10. 16:44:54

Még csak annyi, hogy nekünk is volt nemrég egy hasonló esetünk egy másik magyar művészemberrel.... érdekes, miért működik ez olajozottan komoly nemzetközi sztárokkal? :-)

Lehet, hogy ők felfogják, a saját érdekük, hogy az üzeneteiket eljuttasság a potenciális közönségükhöz, nem nekünk, ujságíróknak tesznek szivességet? Na mindegy...

supertzar 2009.11.10. 19:02:42

Kedves Kotta!

Endre hozzájárult, igen, a változatlan formájú közléshez a novemberi számban, az interjút a Rockinform újság, a szerkesztőség, vagy az újság kiadója tiltotta le.
Várjuk a hivatalos állásfoglalást, mert minket is érdekel.

Remélem, így már érthető, hogy NEM Endre nem akarta, hogy ez az interjú megjelenjen.

Üdv,
L. Laci

turisas 2009.11.10. 20:37:17

Ez így van, és minél tovább rejtegetjük az interjút, annál rosszabbul fogunk kijönni belőle.

Egyszerűen ki kell jelenteni a kiadónak, hogy bocsánat, a firkászunk gyökér,szakma helyett ráment a bulvárra, de mea culpa, endre meg jól megválaszolt. Olvassátok tehát!

Így a kiadó is jól jönne ki belőle, én meg égnék, de semmi gond, vállalom, mert vállalhatónak tartom, mégha a történtek után legközelebb egy-két dolgot máshogy is kérdeznék meg. A magam szerény eszközeivel teszek annyi szolgálatot a műfaj népszerűsítéséért, hogy olykor egy hibácska befigyelhet.

Kotta 2009.11.10. 21:54:58

@supertzar: akkor elnézést kérek, ez nem derűlt ki számomra!

viszont érteni továbbra sem értem, sőt még annyira sem... :-)