Emlékszel még? A SID zenekar 2010-es tavaszi turnéja, avagy gondolatok a backstage-ből (3. rész)

2010.04.16. Eger Egal

...És már itt is a következő. Eger. Kivételesen nagyon korai indulás. Tokos Zolinak, a SID járgány sofőrjének dolga van még az Arénában. Megyek vele, még nem voltam ott.

Óhhh! Szemem behunyom és látom a SID zenekart a színpadon. Látom a sok rajongót, szívemet elönti a meleg. Jani szerint az a 10 év hamar el fog repülni :) Van még egyáltalán 10 évünk…? Back to the present. Végre indulás. Főhős gyors begyűjtése, majd irány Eger.

Nincs közel. A vidék sosincs közel. Én mégis élvezem az utazást. Fejemben gondolatok keringenek több napos vidéki turnékról és külhoni látogatásokról. Szalámis szendvics maradék és üres flakonok a kocsiban, mosakodás és fogmosás a benzinkúton, rajongó tömegek a célállomáson. Hány éves vagy királylány? :)

Eger. Szép város. Sok-sok fiatallal. Ezeknek senki sem mondta még meg, hogy a ferdén hordott baseballsapka a hatalmas pulóverrel és az alsónadrágkilógós, bő szárú armer már nem trendi???!!! Pár emós is besiklik az udvarra. Szent ég! Ezeknek SID-et?

Egal klub. Magyarország egyik első vonalas vidéki klubja. Máló vakolat, "Zsuzsi szeretlek. Tomi" felírat a falakon, pártgyűlés a kisteremben. Bár számomra a kockacukor elfogyása jelentette a véget, de ez már csak éjfél után következett be. Végülis ki az a marha, aki egy klubban éjszaka kávét akar? Én kérek elnézést. A dühöngő anno borospince volt. Vajon gondolták-e a pincére épült templom papjai anno, hogy egykoron a finom nedük tárhelyeként szolgáló pince mostanra a rock fellegvárává válik? Már a gondolat is nonszensz. Miután megjártam gondolatban múltat és jövőt, foglalkozzunk a jelennel is!

Vendégzenekar: Harap. Hogy ebben mi a különleges? Az, hogy a  zenekar új gitárossal debütál. A Harap gitárosával. Egy új fejezet a zenekar életében. Kicsit izgulok is emiatt, de miután Zsolti megérkezik, arcára tetovált vigyorral, tudom, hogy nem lesz baj. A megszállottság ragadós :)

22.00. A Harap zenekar kezd. Meglepésemre körülbelül 20 ember be is özönlik a placcra. Ha ennyien jönnek a vendégre, hányan jöhetnek a főzenekarra? Zsolti ledarálja a Harapot, tőle megszokott profizmussal, és már rohan is a SID-es fellépő ruhájáért.

Színpadon a SID! A szokásos show. Dalok sorrendben, közönség színpadra történő felhívása, majd megénekeltetése. Bár a Dark Notes-s kislány énekeltetése kicsit hosszabbra sikeredik, mint szokott, ezért néhány fiatal, véleménynyilvánítás közepette el is hagyja a termet, de később azért visszajön. Jól van! Ezek tényleg kíváncsiak a SID-re! A végén még csápolnak is, sőt a Szabad vagyok című dalt még éneklik is! A csúcsidőben kb. 50 ember. Törzsrajongókkal persze. Növekvő tendencia. Az elvárt eredmény. Grafikonon kellene ábrázolni, annyira szép!

Fél 1 van. Búcsúzás. Vegyülés a rajongókkal. Újakkal és a régiekkel. Egri borkóstolás kihagyása, fájó szívvel. Budapest: 135km. Visszajövünk!

Andrea

Címkék: turnénapló