Outloud: Love Catastrophe (2011)

Kiadó:
AOR Heaven

Honlapok:
www.outloud-rock.com
myspace.com/outloudtheband

Amikor 2009-ben megjelent az Outloud bemutatkozó lemeze, azt írtam róluk (itt), hogy "az utóbbi idők egyik legszimpatikusabb hard rock jelensége". Ehhez továbbra is tartom magam, pedig időközben jelentősen megszaporodtak a '80-as évek aréna rock szuperbandáit utánozó (főleg skandináv) együttesek (The Poodles, Dynazty).

Bob Katsionis billentyűs (Firewind) és gitár (!) tanítványa Tony Kash, egy New York-i, kellemes orgánumú énekessel, Chandler Mogel-lel kiegészülve egészen ütőképes csapatot alkotnak. Mindnyájan elkötelezett rajongói a pufihajú, cicanadrágos korszaknak, de szerencsére ez az öltözködésükre nincs hatással. Katsionis, aki producerként is beállt a projekt mögé (azért nyilván a Firewind a fő csapásirány), zenészként inkább a húrokat, mint a billentyűket nyüstöli, mivel ebben a muzsikában a fergeteges szinti szólók eléggé furcsán (anakronisztikusan) hatnának.

Sajnos az első anyaghoz hasonlóan a "Szerelmi katasztrófa" Achilles-sarka is az, hogy a végére elfogyni látszik a felszabadult, fiatalos szenvedély; kivéve a lemezt záró lendületes címadó dalt. Ennek ellenére végig jóleső érzés hallgatni ezt az egyébként sem túl hosszú, vérprofi múltidézést, amit ráadásul kiváló gitárszólók díszítenek. Az egész olyan, mintha egy '80-as években készült amerikai kamaszfilm kísérőzenéjét hallgatnánk. A stílus újdonsült batátainak igazi gyöngyszem, amit lehet a Balaton-parton letekert ablakkal, nagy hangerőn küldeni az autó hifiben.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika