Steve Vai: Where The Wild Things Are DVD (2009)

Nagyon kíváncsi voltam, hogy találok-e a neten olyan kritikai megnyilvánulást, ami komolyan képes beleverni a csúfot ebbe a szinte hibátlan anyagba. A szakmai/gitáros oldalak ugye alapból kiestek, mert ha valaki a szakma felöl képes lenne ezt megtenni, azzal ki is húzná magát és weboldalát/blogját a szakmával köszönőviszonyban lévő site-ok listájáról. Maradt a nép hangja, ezért álruhába bújtam és elmentem Amazóniába (amazon.com).

Itt szokás véleményezni a kiadványokat és olykor, vásárlás előtt nagyon is érdemes elolvasgatni ezeket az olvasói hozzászólásokat és értékeléseket, a fiaskót és felesleges pénzköltést elkerülendő. A DVD-ről ezúttal 28 vásárló osztja meg benyomásait, és csupán azért nem lett egyöntetűen beszínezve az értékelések átlagát mutató öt csillag, mert egy bizonyos Craig D. Anderson egy, azaz 1 csillaggal fizette ki Vai és csapatának fáradozását, filmre vitt koncertteljesítményét.  Hittem is, meg nem is, mindenesetre érdekeltek az érvei.

Aszongya Craig: Just so you know, this does NOT work on my blue ray dvd player "Denon DVD-2500BTCI". BE WARNED. If anyone can help me as to why this is, please, do so - thank you - Craig.

Egyem a szívét, tényleg szopás. Bevásárol ez a Craig, majdnem ezer amerikai dezsőért egy high-tech blue-ray lejátszót, utána leveszi a lemezbolt polcáról a várt DVD-t, rohan hazáig, ahol reményei szerint nemsoká vad dolgok történnek, és lőn, ha nem is egészen elképzelései szerint. Meg se nyekken a cucc, nem olvassa be a lemezt a méregdrága rohadék.

Azért időztem a marginálisnak tűnő szál mellett ilyen sokáig, mert jellemzően és kizárólag ezt az esetet tudom elképzelni, hogy valaki jogos felindulásában lerontsa a DVD általános tetszési indexét. Aztán meg azért is nem tértem rá a "Rögtön az első nóta meggyőz bennünket arról, hogy  itt a létezhető legjobb muzsikusok fognak elvarázsolni bennünket" egyébként teljesen helyénvaló mondatra, mert nem sok értelmét látom a kivesézésnek. Úgyis csak frázisokra futná, azt meg nem szeretem.

A lemezeket és előző DVD-ket már beszerzőknek üzenem, hogy ezúttal alapos átdolgozása, mélyebb kifejtése történik meg egyes daloknak, sokszor  szólamokat átírva, esetleg hegedűkkel szólaltatva meg. Ha valakit taszít annak mégcsak gondolata is, ha pl. a "For The Love Of God" egy csodálatosan szép nő bravúros hegedűjátékával indít, amelyhez később csatlakozik Vai is, az ne fáradjon, nem fog neki tetszeni. Mindenki más viszont szerezze be, mert az év egyik legjobb DVD-je, tökéletes hanggal és tökéletes képpel, vágásokkal. Ha ősrajongóként pedig azt mondom, hogy Sheehan és MacAlpine egyáltalán nem hiányzik, azt vegyétek készpénznek. Apropó készpénz! Induljatok megvenni!

Túrisas

Címkék: dvd