Harmony: Remembrance EP (2015)

harmony-remembrance.jpg

Kiadó:
Ulterium Records

Honlap:
facebook.com/harmonysweden

Markus Sigfridsson, a skandináv keresztény power metal egyik kulcsfigurája (DarkWater, 7days) éppen tavaly jelentkezett egy teljesen új Harmony anyaggal, ezért valamelyest meglepő, hogy a több formációt is életben tartó gitáros-zeneszerző, akinek ráadásul nem is szokása 3-4 évnél sűrűbben hallatni magáról, most – kevesebb, mint egy év után – újra kopogtat hallójárataink képzeletbeli ajtaján. Gyanítom, hogy Sigfridsson érzi, a frissen leigazolt Daniel Heimannal (Lost Horizon, Heed) sikerült némi lendületet venniük, és talán egyfajta lelkiismeret furdalás is gyötri amiatt, hogy a tavalyi "Theatre Of Redemption" bizony nem sikerült olyan jól.

Mindezt persze nem panaszból mondom; azt sem venném zokon, ha minden évben kapnánk tőle valami újat. Amit azonban most kezünkbe vehetünk, nem újdonság, pontosabban csak részben az. A "Remembrance" EP nem véletlenül kapta a "Visszaemlékezés" címet, hiszen a Harmony legelső lemezéről, a "Dreaming Awake"-ről válogatott ki 4 nótát, amit újra rögzítettek Heimannal. Ehhez járul 2 vadi új dal: a kellemes, tempós "In His Heart" és a tipikus Sigfridsson-jegyeket magán viselő, komótos – hogy ne mondjam, vontatott – "Feed My Hunger".

Sosem voltam barátja az EP formátumnak, mindig olyan érzésem támad tőle, mintha kisebb erőfeszítésért, kevesebb befektetett munkával akarnának ugyanannyit keresni, mint egyébként tennék egy teljes nagylemezzel. Mindegy. Ez is megy a gyűjteménybe, és miközben iktatom, azért imádkozom, hogy ha lesz új album valamikor, az inkább az "In His Heart"-hoz hasonló dalokkal legyen roskadásig megtömve.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika