Random Eyes: Invisible (2008)

Kiadó:
Rivel Records

Honlapok:
www.randomeyes.net
myspace.com/randomeyes

Zenészek:

Christian Palin - ének
Markus Niemispelto - dobok
Voitto Rintala - bőgő
Olli Tanttu - gitár
Heikki Paananen - gitár

A finn power banda első teljes lemeze az aprócska, de igényes Rivel Records és Christian Palin (Adagio) bődületes énekhangja között létrejött szerencsés frigy egyik "formás", jól sikerült gyümölcse. Nem tökéletes ugyan, és jóllehet hordoz egy-két gyermekkorra jellemző gyöngeséget, azért idővel – ha adatik még neki néhány év – egész figyelemreméltó dolgokat vihet véghez.

A tankönyvi definícióba tökéletesen beleillő skandináv power metal dallamos változatát játszó együttes dalai jók, de nem kifejezetten emlékezetesek. Ez alól talán kivételnek számít a remekül eltalált "Deep Waters" , "New Flow", esetleg a "For Your Love". Persze lehet, hogy csak az Észak-európai régióra jellemző már-már képtelen dömping közepette tűnik az album egy kicsit szürkének, itthon magasan a legjobb metál csapatok között tartanánk számon. Nem is egészen értem, hogyan van az, hogy egy kiváló zenészekkel megáldott országban (mint a miénk) nem ilyen és hasonló csapatoktól hemzsegnek a klubok. Nem lehet a "kis ország, kis piac" kifogással takarózni; Finnország vagy Norvégia lakossága nagyjából fele a miénknek.

Ha lesz folytatás, remélem valamivel jobban fog szólni (bár a hangzás tulajdonképpen nem gáz) és a szólók is meggyőzőbbek lesznek egy kicsit. Az igazi kitörésre valójában ezen a területen lenne lehetőség. Ami pedig Palint illeti, rá mindig lehet építeni.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika