Reversion: King Of Deceit (2008)

Kiadó:
Kampas Records

Honlapok:
www.reversionband.com
www.myspace.com/reversionband

Zenészek:
   
Aleksi Parviainen - ének
Samuli Federley - gitár
Jonne Jauhiainen - billentyűk
Jaakko Nikko - bőgő
Toni Paananen - dobok

Mostmár egyértelmű, hogy bár a 2008-as év zenei szempontból egy kicsit tántorogva indult neki, az év második felére erőst belekezdett a hajrába. Itt van egy újabb skandináv (finn) progresszív banda, akik elsőlemezes mivoltuk ellenére meglehetős rutinnal zenélnek és kimondottan érett anyaggal álltak elő. Akármilyen pezsgő arrafelé a heavy metal élet, azért mégsem lehetnek olyan nagyon sokan, hiszen újfent komoly átfedések vannak. Jelen esetben az énekes és a dobos a korábban már általam magasztalt Malpractice-ből érkezett.

dionysosrising.blog.hu/2008/08/19/malpractice_triangular_2008

Megint elkezdhetném a terméketlen eszmefuttatást arról, hogy akkor melyik a főbanda és melyik a projekt, de valójában nincs értelme. Egyszerűen ezekben a muzsikusokban van annyi az istenadta tehetségből, hogy magas színvonalon tudnak teljesíteni egyszerre több fronton is. A Reversion-nek sincs semmilyen lemaradása, mondjuk a Malpractice, TunnelVision, Thunderstone, stb. alkotta előkelő társasághoz képest (csak hogy a honfitársakat említsem). Annyiban azonban mindenképpen más, hogy a hangzás vaskosabbra lett véve, az énekes olykor bizony nekiereszti a "hörgőjét" (pl. Immortalized), a hangulat pedig igencsak borongósra lett véve. Olyannyira, hogy a Reversion bennem sokszor az Evergrey örökszürke világát idézi meg; ez különösen vonatkozik pl. a "Blue Flame" című nótára.

Nem is tudok belekötni a mindösszesen egy-két kevésbé fogós szerzeményt kínáló anyagba, kivéve talán a dobhangzást, amit Lars Ulrich-nak ugyan nem lehet elnézni, de egy elsőlemezes, törpekiadónál megjelent finn csapatnak igen. Ja, és béna a borító...

Tartuffe

Címkék: lemezkritika