Avian: Ashes And Madness (2008)

Kiadó:
Massacre

Honlapok:
www.avianband.com
www.myspace.com/avianband

Zenészek:

Lance King - ének, billentyűk
Yan Leviathan - ritmus gitár, bőgő
Bill Hudson - gitárszólók
Jerry Babcock - dobok
Brian Hollenbeck - bőgő (élőben)

Az Avian egy Yan Leviathan nevű Minneapolis-i elkötelezett metál szurkoló fejéből pattant ki néhány évvel ezelőtt. 2006-ban már jelentkeztek egy "From The Depth Of Time" című lemezzel, ahol az énekes Lance King (Balance Of Power) volt az egyetlen fix szereplő, az összes többi zenész csak a stúdiómunkálatokba segített be. Azóta sikerült egy viszonylag stabil csapatot építeni, és a Massacre kiadón keresztül Európában is megoldani a terjesztést.

Anélkül, hogy túlcifráznám a dolgot, mindjárt leszögezem, hogy az Avian egy igazi szőrös, torzonborz, "macsó" power metal, folytatván a korai Savatage hagyományokat. Tulajdonképpen örvendetes, hogy az USÁ-ban is mozgolódik végre valami a műfajban, bár azt le kell szögezni, hogy e tekintetben Európával és főleg Skandináviával szemben a tengerentúlon csúnya lemaradások vannak.

A magát idétlen művészneven futtató Leviathan a tompa hangzás ellenére is egész élvezhető anyagot tett le az asztalra, bár azt elsősorban nem a középszerű dobos vagy a maximum korrekt gitáros teszi emlékezetessé, hanem az igen jó képességű Lance King, akinek olyan hangja van, mintha James LaBrie (ld. The Lost And Forsaken) és Geoff Tate (ld. Esoteric Lies) hangsávjait keverték volna egybe. Mindez azonban kevés még az üdvösséghez; az elkényeztetett európai közönség meghódításához ennél többet kell fölmutatni. A címadó "Ashes And Madness", valamint a "The Lost And Forsaken" nagy hangerőn, sok borral-szódával egészen fogyasztható.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika