Perpetual Fire: Invisible (2009)

Honlapok:
www.perpetualfire.net
myspace.com/perpetualfire

Már magam is kezdem érezni, hogy európai viszonylatban egyre nyomasztóbb a skandináv és olasz hegemónia blogunkon. A dolog miértjére és hogyanjára (nyilvánvaló stíluspreferenciámon kívül) amatőr és grafomán metál rajongóként már többször is megpróbáltam megkeresni a kielégítő választ, de azért nagyon kíváncsi lennék egy vérbeli szakmai elemzésre a témában.

A Perpetual Fire (a változatosság kedvéért) újabb digó társulat Milánóból, jó dallamérzékkel, biztos hangszerkezeléssel, de egyelőre úgy tűnik, kevés szerencsével. A 2005-ös "Endless World" album elég meggyőző volt ugyan, hogy az Adrenaline Records leszerződtesse a bandát, de a saját pénzen producerelt második album már teljesen saját vállalás, sőt ingyen letölthető az együttes honlapjáról. Erről érthető okokból a jobb sorsra érdemes Wendigo hazai vesszőfutása jut eszembe (itt).

A három bónusz számmal bővített egyébként is meglehetősen hosszú "lemez" leginkább az europower könnyedebb válfajába sorolható be. Sajnos akad itt néhány töltelék nóta (a kevesebb megint csak több lett volna), és a házi stúdióban abszolvált fölvételek és mixelés miatt a hangzás sem túl dinamikus. Minden tényezőt figyelembe véve azt kell mondjam, hogy a PF még nagy jóindulattal is maximum a junior válogatottba kerülhetne be – ha egyáltalán –, de az azért mégiscsak méltatlan, hogy náluk sokkal tehetségtelenebb együttesek százai kapnak lemezszerződést és profi promóciót.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika