Europe Tribute Band - Interjú

A zenekarral pár éve már készítettem egy interjút.  Akkor  más apropóból, de szerencsére semmi sem változott. A srácok ugyanolyan lelkesedéssel tolják a Rock 'n' Rollt én pedig lassan, de biztosan megfejtem a tribute-rejtélyt!

Mikor alakult a zenekar?

2007-ben, de ebben a felállásban 2009 óta játszunk, amikor is Vincze Zoli vette át a basszusgitáros szerepét.

A zenekar megalapításánál mennyire játszott szerepet a névadó zenekar aktuális  népszerűsége, illetve a saját rajongásotok a zenekar iránt?

A rajongás természetesen igen, hiszen mindannyian nagyon szeretjük a Europe zenekart, ez volt a motiváció is, de amikor alakítottuk, nem mondhatnánk, hogy tündökölt:)

Van-e másik zenekarotok / zenekaraitok, amelyben saját nótákkal nyomultok?

Többnyire mindannyian játszunk olyan zenekarokban is, ahol saját dalokat játszunk! Jelesül: Nahi - Crossholder, amolyan hetedik tag (baljós szám). A külföldi koncerteken és nagyobb magyar bulikon lépek fel velük. Zoli - AC/DC/GP, Tomi - AVATAR, Johnny - Machine Mouse, Pura Vida, Lajcsy - hamarosan… :)

Havonta hány fellépésetek van? Mekkora az érdeklődés a zenekarra?

Nem visszük túlzásba az utóbbi időben, inkább a minőség dominál, mint a mennyiség, persze ha lenne több buli, az sem lenne probléma. :P Az előző évben sokkal több volt. Akadt olyan hónap, amikor 3-4, de persze volt ritkább is… sajnos.

Van tudomásotok más Europe-tribute-ról Magyarországon?

Már nincs! Volt egy Stormwind nevű formáció, amelyiknek a tagjai nagy része már ebben a csapatban játszik. Sőt Európában is csak egy olasz banda van rajtunk kívül.

Ebből a formációból tudtok anyagilag profitálni?

Általánosságban szerintem ma Magyarországon nehéz megélni a zenélésből, csak egy-két csapat kiváltsága ez, viszont kiegészítő pénznek nem rossz, de inkább azt mondanánk, hogy minimálisan. Ebből kiderül az is, hogy nem a pénz miatt csináljuk:)

Mit gondoltok? Miért alakul mostanában ennyi tribute zenekar?

Úgy tűnik, hogy ezt egyszerűbb érteni és szórakozni rá. Mintha az emberek nagy többsége nem lenne kíváncsi a saját dalokra, pedig óriási szükség lenne rá! Sajnos kell legalább 4-5 év (persze, csak ha nem vagy valamelyik csatorna kegyeltje), hogy a saját dalaid ismertek legyenek. A komoly költségéről nem is beszélve. Amúgy pedig a tribute bandákat mindenki szívesen hallgatja, mert ritkán jönnek kicsiny hazánkba az "anyazenekarok", és akkor sem minden rajongójuk tud eljutni a koncertjeikre. Mindenki igyekszik kihozni magából zeneileg a maximumot, mert akármennyire is könnyűnek tűnik a dolog, azért a nagy nevek szólóit és zenéjét ugyanúgy visszaadni, nem kis feladat. Emiatt sem vállalkoznak rá feltétlenül "tapasztalatlanabb" zenészek.

Hol léptek fel legközelebb?

Augusztus 26-án este tartunk egy vidám nyárbúcsúztatót a Rocktogonban. Bár az, hogy a szünidőnek vége, nem annyira jó, de a jó zene mindig enyhíti a fájdalmat!

www.europetribute.hu
europetributeband@gmail.com

Köszönöm az interjút!

Andrea

Címkék: interjú