Jason Becker: Triumphant Hearts (2018)

jasonbecker_c.jpg

Kiadó:
Music Theories

Honlapok:
www.jasonbecker.com
facebook.com/jasonbeckerofficial

Ha van szív, amely minden értelemben győzedelmes, akkor az kétség kívül a már 25 éve teljesen mozgásképtelen Jason Becker testében dobog. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy az akaraterejével, puszta élni akarásával meddig volt képes eljutni, holott mindehhez fizikai segítséget, azon a "győzedelmes szívén" kívül csak a mozgásra még egyedül képes szemgolyói adtak...

Ahogy készültem a kritikára és fogalmaztam a gondolatokat, megnéztem a lemezről már megjelent írásokat. Az általunk szakmailag az egyik legjobbnak tartott Shock! Magazinban olyan kritikára leltem Danev György tollából, amelyhez bármit hozzátenni egyszerűen képtelenség. Lényegileg ugyanezt tudnám csak leírni, csak kevésbé jól, kevésbé ihletetten. Esetleg még saját élményként azt a pillanatot, amikor 1996-ban Amszterdamban egy CD üzletben először hallottam meg a "Perpectives" lemezéről az "End Of The Beginning" című kompozícióját, és ott, abban a pillanatban tudtam, hogy ez a dal nekem életem végéig az egyik legfontosabb dal marad. Húsz év elteltével is így gondolom, sőt egyre fontosabb.

Tehát bevállalva azt is, hogy Tartuffe komám nyersen, szimpla tróger lustaságként fogja nevesíteni ezt a "kritikát", ajánlom a Shock! recenzióját, mert az lényegileg ugyanaz, de tartalmasabb és jobb, mint amit én írtam volna. Természetesen az éves toplista magasan első helyezettje. (A videó pedig legyen az dal, ahol Jason gitárjátéka is hallható...)

Túrisas

Címkék: lemezkritika