Jettblack: Raining Rock (2012)

Jettback.jpg

Kiadó:
Spinefarm Records

Honlapok:
www.jettblackuk.com
myspace.com/jettblackuk

Általában úgy vagyunk, mint a mogorva diszkós: nem teljesítünk a közönség soraiból érkező kívánságokat; leginkább hobbiból, a magunk szórakoztatására írunk. Most mégis kivételt teszek egy olvasói ajánlás alapján, mert történetesen nagyon bejött a tipp. A négytagú brit Jettblack nem túl eredeti jelenség, sőt kifejezetten nosztalgia ízű, de óriási szerencséjük van, mert mostanában a '80-as éveket idéző sleaze rock/hair metal újra divatos lett. Egy interjúban azt vallották, amikor meghatározó hatásaikról kérdezték őket, hogy: "gyakorlatilag bármi 1994 előttről." Ez tökéletesen be is lövi nekünk, mit várhatunk tőlük, és amit ígérnek, le is szállítják.

2010-ben mutatkoztak be "Get Your Hands Dirty" című lemezükkel, és ezzel összehasonlításban a "Raining Rock" egy érettebb, fogósabb anyag lett. Lényegében mind a 13 nóta slágergyanús, dögös riffekkel, figyelemreméltó gitárszólókkal, azonnal ható, fülbemászó dallamokkal. Will Stapleton énekes fantasztikus teljesítményt nyújt, hangjában benne van a női térdeket elgyengítő selyemfiú à la Bon Jovi, de ha kell, bizony karcol, mint a gyémánt.

Elsősorban olyanoknak ajánlom, akik annak idején (vagy akár mostanában) sok Def Leppard-ot és Skid Row-t hallgattak. Miközben ezt az albumot ízlelgettem, folyamatosan olyan érzésem volt, mintha kövér cseppekben úgy záporozna rám a vegytiszta rock zene (Raining Rock), mint valami vad nyári eső. Megy befelé a Dynazty és az Outloud lemezek közé! Köszönjük Johnny Ace olvasónknak a megtisztelő érdeklődést és a valóban "ász" tippet! Soha rosszabbat!

Tartuffe

Címkék: lemezkritika