Ügyeletes kedvenc 16. – UFO: Love To Love (Showtime Live, 2. DVD, 2005)

Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung még szebb! Ez a világhálón elhíresült szellemes aranyköpés jutott eszembe arról, hogy Túrisas a nevemben beígérte az UFO örökzöld slágerének, a "Love To Love"-nak méltatását az ügyeletes kedvenc rovatunkban. Ezt a nótát már régen kiszemeltem a célra, de a végső löketet az adta meg, amikor a Túrisas által recenzált DVD-n (itt) megláttam-hallottam a szóban forgó dal stúdióban újra fölvett, vonósokkal kiszínezett változatát Vinnie Moore-ral. Aszta! Csak nagyokat pislogtam.

A nóta eredetileg a ma már hard rock alapvetésnek számító "Lights Out" lemezen jelent meg (1977), amely a Michael Schenker által fémjelzett klasszikus korszak csúcsteljesítménye volt. A német őstehetség már akkor bődületes nagyot szólózott benne (ma is gyakran szerepel koncertjei szetlistáján), de amit Vinnie Moore itt művel, az egyenesen varázslatos. A végén olyan dolgokat játszik, amiről – ha nem látnám, amint éppen szélsebesen penget – azt hinném, hogy csak tapping technikával lehetséges.

Mindig is imponált, hogy a rém egyszerű szerelmetes szöveget nem egy kiszámítható klasszikus rock balladára ültették rá, hanem egy pszichedelikus Mike Oldfield-szerűen építkező, szinte progos szerzemény kerekedett belőle. A DVD-n ráadásul egészen modernül szól, és a vonósok kísérete egészséges teltséget kölcsönöz az egyébként szikár szerelmi eposznak.

Nagy kár, hogy ez a verzió nem került föl a 2005-ös koncert audio CD-s változatára, kizárólag a DVD-n szerepel bónuszként, na meg – hála Istennek! – a técsűn, úgyhogy bárki lecsekkolhatja (itt).

Tartuffe