Heaven’s Edge: Get It Right (2023)

get-it-right.jpg

Kiadó:
Frontiers

Honlapok:
www.heavensedge.net
facebook.com/heavensedgeband

Tudjátok, hogy a világ egyik legjobb groove-ja a Circus Of Power "Mama Tequila" c. számában van? Legalábbis nekem nagy kedvencem. Erre hajazó riffel indul a "Get It Right". A Heaven’s Edge persze nem tud kibújni a bőréből, így a nyitó nóta hamar átmegy über-dallamosba. Na már most, van az, amikor az első néhány hangból tudod, hogy ez a cucc neked készült, itt bizony nem lesz hiba. Ezek után nem lehet nagy meglepetés, hogy pontosan ilyen az amerikai kultbanda harmadik nagylemeze is, amely röpke negyed századdal követi az előzőt (az pedig nyolc évvel az elsőt).

Nem, nem azért, mert minden jó, ami retró. Azt mondom például – hiába imádom a "Time Will Tell"-t rajongásig -, hogy a legutolsó Fifth Angelt más néven kellett volna kihozni (idén elvileg jön amúgy náluk is a folytatás). Hanem azért, mert ez a korong gyakorlatilag hibátlan. A maga stílusában, nyilván. Ami dallamos, AOR-ba hajló hajmetal, mindazonáltal tökös-dögös, nem punci. Itt és most leggyakrabban a Night Ranger és a Damn Yankees ugrik be, ha referenciapontot keresnék számotokra.

Mondtam én, hogy ezek az jenkik nem adják fel egykönnyen (ITT). Csak összehoztak még egy tökéletes albumot. Hatalmas nótákkal, lendületes és magabiztos hangszerkezeléssel, korrekt hangzással. Kell ennél több? Kell, hogyne kellene…. élő fellépések, természetesen. Mennek is majd néhány fesztiválra valószínűleg, de azért vérmes reményeket nem táplálok, hogy még a nyáron elcsípem őket Európában. A "Get it Right" (Csináld jól!) hű a címéhez: ennél jobban tényleg nemigen lehet ezt a műfajt művelni.

Tudjátok, hogy 2023-ban a Heaven's Edge a világ egyik legjobb dallamos brigádja? Ezt nem gondoltátok volna 10 évvel ezelőtt, ugye? Hát én sem… (És ilyenkor azért sok mindent megbocsátok Serafino Peruginonak. Még az ocsmány borítót is.)

Kotta

Címkék: lemezkritika