Germán Pascual: A New Beginning (2012)

Germán Pascual.png

Kiadó:
Nightmare Records

Honlapok:
www.germanpascual.com
myspace.com/germanpascual

Germán Pascual istenáldotta tehetség, aki korábban már bizonyított a Mind's Eye-ban és a Narnia toplistás (és sajnos ucsó) lemezén, a "Course Of A Generation"-ön (2009). A brazil aranytorok, azóta a Narniához hasonlóan nyíltan keresztény Divinefire-ban énekel, de most szólóalbum készítésére szánta el magát. Ehhez szerencsére remek zenészeket sikerült toboroznia: itt gitározik Martin Hall (Forged Wings) és Carl-Johan "CJ" Grimmark (Fires Of Babylon, Rob Rock, Narnia, Grimmark), a bőgőt pedig Per Schelander (Pain of Salvation, Royal Hunt, House Of Shakira) és Raphael Dafras kezelik (Almah, Seven Horizons).

A lemeznek bizonyos értelemben - zeneileg biztosan - félrevezető volt az "Egy új kezdet" címet adni, hiszen ott folytatja, ahol Pascual a Narniával annak idején abbahagyta. Mindössze annyi a különbség, hogy ez most keményebb lett, gyorsabb, darálós ritmusokkal, helyenként egy kis hörgéssel (pl. The Wrath Of God). Pascual - ahogy megszokhattuk tőle - döbbenetesen jól teljesít, de nem lehet panasz a gitárosokra sem. Ezt most mégsem tudom annyira szeretni, mint annak idején a Narnia búcsúlemezét, talán éppen a kapkodós, mindent letaroló ritmusok miatt, hiszen nem igazán  engedik kibontakozni a dallamokat, ráadásul annyira kompakttá, zajossá teszik a hangzást, hogy az ember egy idő után már szinte könyörög egy balladáért, ami csak a spanyol nyelvű záró tétellel érkezik meg (majdnem).

Pascual nagyon elkötelezett, vallásos pasi, rendszeresen bekapcsolódik a Stockholmi Utcamisszió munkájába, önkéntesként segíti a drogosokat és a hajléktalanokat. Ez nagyon szép és dicséretre méltó, de zenei eldurvulásában vajmi kevéssé mutatkozik meg (kivéve a szövegeket). Nekem egy nyugodtabb, letisztultabb, dallamorientáltabb muzsika jobban tetszene, s ebben Pascual képességei, erényei is jobban meg tudnának villanni.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika