Leaner Tribute To Nirvana - zárógondolatok tribute ügyben

Tribute sorozatunk utolsó darabja következik. A Leaner Tribute To Nirvana egyike azon vállalkozószellemű zenekaroknak, akik jelentkeztek a Tribute Show-ra. De mielőtt megismerkednénk velük, egy gyors összefoglalás.

A tribute zenekarok összességében büszkék arra, amit csinálnak és semmi esetre sem a pénzért csinálják. Talán erősen fogalmaztam a legelső írásomban ezzel kapcsolatban, de mégis igazam lett. A közönségért csinálják, ami ha jó tribute az a tribute, akkor van. Ha saját dalokkal próbálkoznának, akkor sokadikak lennének egy végtelennek tűnő sorban. Most is fenntartom azt az állításom, hogy egyre több tribute zenekar alakul. A zenekarok a könnyebb megoldást választják. Teljesen érthetően.

De közelítsük meg a dolgot más oldalról. Ha egy zenészember nem érzi biztosan azt, hogy a saját nótáival nyitott fülekre talál (és sajnos tudom, hogy így van), akkor jöjjenek azok a tribute zenekarok és mutassák meg, hogy mit tudnak! Erre meg is lesz a lehetőségük október 15-én, Maglódon, a Tribute Show keretében.

Akkor nézzük a Leaner Tribute To Nirvana zenekar válaszait:

Mikor alakult a zenekar?

A  Leaner Tribute To Nirvana zenekar 2010. áprilisában alakult. Első koncertünk ezen a néven 2010. június 5-én volt Sopronban, az Experience Rock Clubban. Ettől az időponttól mondhatjuk, hogy a Leaner Tribute To Nirvana létezik.

A zenekar megalapításánál mennyire játszott szerepet a névadó zenekar aktuális  népszerűsége illetve  a saját rajongásotok a zenekar iránt?

Mindkettő. Szeretjük a Nirvanát, mert szerintünk korszakalkotó zenét csináltak. Már 1995-ben az akkori zenekarunkkal is játszottunk Nirvana számokat a koncertjeinken és nagyon bejött a közönségnek, és természetesen a névadó zenekar népszerűsége is szerepet játszott a zenekar megalakulásánál.

Van-e másik zenekarotok/zenekaraitok, amelyben saját nótákkal nyomultok?

Igen, Debreczy Zozó Zoltán frontembernek van egy teljesen más stílusú zenekara, ezzel a bandával saját számokat játszanak.

Havonta hány fellépésetek van? Mekkora az érdeklődés a zenekarra?


Ez változó. Van, amikor minden hétvégén játszunk, de van, amikor csak két buli van egy hónapban. Nem nyomulunk, vannak meghívásos bulik, szoktunk jótékonykodni is, és persze nagyobb fesztiválok is bejönnek itthon és külföldön egyaránt! Alig egy éve tevékenykedik a zenekar, de egyre többen járnak a bulijainkra és a szervezők zöme is visszahív, klubba, fesztiválra egyaránt.

Ebből a formációból tudtok anyagilag profitálni?


Igen.

Mit gondoltok? Miért alakul mostanában ennyi tribute zenekar?


Ez mostanában nagy divat. Talán azért, mert olcsóbb egy jó tribute-ot megnézni, mint az eredetit, nem beszélve arról, hogy ha olyan a banda, amelyik már nem is létezik, azt csak egy tribute tudja életre kelteni.  De ebben nincs semmi kivetnivaló. Beethovent vagy Verdit és még sorolhatnám, se játsszaná senki, ha nem lenne (tribute) szimfonikus zenekar:)

Hol léptek fel legközelebb?

Most szombaton, augusztus 6-án, Kaposváron a  Deseda Feszten. Este 10-től leszünk színpadon.

Köszönöm a válaszokat az összes tribute zenekarnak, és mindenkit várunk október 15-én sok szeretettel a maglódi Sport Pubban!

Bővebb infó itt: www.facebook.com/tributeshow

Andrea

Címkék: interjú