Adamantra, három új nóta, kiadó nélkül

Erre az oldalra korábban nem volt jellemző, hogy kurrens híreket közöljön a rock/metal zene világából, vagy közelgő megjelenéseket reklámozzon. Ez némileg változni látszik Andrea csatlakozásával, aki eddig soha nem látott aktivitást indukált a blogon. Ezen fölbátorodva - valamint az ilyenkor tapasztalható uborkaszezont áthidalandó - ragadtatom most magam arra, hogy a finn progresszív metál "newcomer", az Adamantra legfrissebb híreiről beszámoljak.

Aki régebb óta követi blogunkat, talán emlékszik, hogy a 2009-es "Revival" nálam a Top 10-es lista 6. helyén végzett. 2010. nyarán azonban a Sound Of Finland kiadóval elváltak útjaik, amit annyira azért nem bánok, hiszen csak komoly utánajárással tudtam beszerezni a korongot. Közben Christian Pulkkinen billentyűs (Simulacrum) teljes értékű taggá avanzsált.

Jelenleg az a helyzet, hogy elkészültek ugyan az új anyaggal, de még nem találtak másik, számukra is előnyös kiadót, és a terjesztés is megoldatlan. Nézetem szerint egy ilyen kaliberű együttes esetében ez a fajta probléma méltatlan. Annál is inkább kapkodnia kellene a komoly kiadóknak az Adamantra után, mivel időközben honlapjukon (itt vagy itt) meghallgathatóvá tettek három remekbe szabott szerzeményt, ami mindennemű kételyt szét kellene oszlasson. Az "In The Shadow Of The Cross", "Three" és "Oracle" igazi mesterhármast alkotnak, különösen a harapósabb "Oracle" tesz oda rendesen.

Aki a klasszikus SymphonyX hangzást mostanában hiányolja, és az igen panterásra sikeredett "Iconoclast" helyett szívesebben hallgatja pl. a "Damnation Game"-et, ne habozzon sokat, vesse bele magát az Adamantra és az Anthriel munkásságába. Sablonos, de igaz: "Finland rulez!!!!"

Tartuffe

Címkék: ajánló