Def Leppard: And There Will Be A Next Time – Live In Detroit DVD+2CD (2018)

6000196801931.jpg

Volt már itt, nem is olyan régen Def Leppard koncertkiadvány-recenzió, ezért most nem lett volna, ha nem futok bele leárazva 3.900 pénzért a DVD+2CD kombóba, merthogy ennyiért nem hagyja ott az ember, ez tiszta sor. De ha már szemfülesen elhoztam a "bótbú", tartozok annyival, hogy beszámolok róla, tartogat-e bármi pluszt a "Live In Detroit", ugyanis, a "Viva! Hysteria" mind képben, mind hangban egészen kiválóra sikerült.

Nehéz egyértelmű választ adni, mert hasonlóan pazar színpadképet és majdnem ugyanazokat a Leopárd-alapvetéseket kapjuk, mint a múltkor (naná, a "Hysteria" megkerülhetetlen rocktörténelem!), tehát igazából az objektivitást szem előtt tartó válasz a "nem", de én mégis ajánlom az anyagot. Ez a koncert valahogy arcbamászóbb, a két gitáros láthatóan hihetetlen élvezi a játékot (Cambellnek már elévülhetetlen érdemei miatt nem szükséges, Collen viszont mintha igazolni akarná a G3-as beválogatást) és talán a jól ismert díszítéseket határozottabban/rockosabban is nyomja, néha már-már olyan érzése van az embernek, hogy Zakk Wylde bújt el a színfalak mögött. A "Love Bites" alatt például csak úgy tolakodnak azok a Wylde fémjelezte felharmonikusok/üveghangok, és mondanom sem kell, nem tesz ez rosszat a dalnak, kicsit sem.

Egy szó, mint száz, valamelyik a két DVD közül meg kell, hogy legyen, erről nem nyitok értelmetlen vitát. Hogy melyik legyen, azt odabízom, ez talán picikét "vastagabb".

Túrisas

Címkék: dvd