Threshold: Critical Energy DVD (2004)


Kiadó:

InsideOut

Honlapok:
www.thresh.net
www.myspace.com/threshold

Zenészek:

Karl Groom - gitár
Andrew "Mac" McDermott - ének
Richard West - billentyűk
Steve Anderson - bőgő
Johanne James - dobok
Nick Midson -gitár




Dalok:


01. Phenomenon
02. Oceanbound
03. Choices
04. Angels
05. Falling Away
06. Virtual Isolation
07. Innocent
08. Long Way Home
09. Fragmentation
10. Clear
11. Life Flow
12. Narcissus
13. Sunseeker
14. The Latent Gene
15. Light And Space
16. Sunrise On Mars
17. Paradox
18. Sanity’s End

Extrák (Progpower USA, 2002):
Light And Space
The Latent Gene
The Ravages Of Time

Elhatároztam, hogy ezt most nem fogom cifrázni, hanem egyből megmondom a frankót. Ez az anyag zseniális, és aki szereti a progresszív rockot/metált (főleg egy csipetnyi Pink Floyd ízesítéssel), az sürgősen szerezze be. A 2007-es “Dead Reckoning” album nálam az év bronzérmese lett, és ez a rendkívül erős mezőnyben nem kis teljesítmény. Akkor még nem tudtam, hogy ez a zseniális korong lesz Andrew "Mac" McDermott énekes hattyúdala. A budapesti koncertre (2007. szeptember 9, A-38) már Damian Wilson kísérte el a bandát, aki lelkesen, hihetetlenül szimpatikusan teljesített ugyan, de Mac-et, ezt a tömzsi, Isten-áldotta tehetséget számomra nem tudta pótolni. Ennek tudatában az ember óhatatlanul megsokszorozódott elfogultsággal ül neki egy olyan zenei élmény kiértékelésének, amiben valószínűleg már sohasem lesz része.

A DVD-t 2003 júniusában, a hollandiai Zoetermeer-ben vették föl a “Critical Mass” című lemez (2002) turnéján, így természetesen nem lehetnek rajta a nagy kedvenceim a “Subsurface” (2004) vagy a “Dead Reckoning” albumról. Ugyanakkor a 2003-at megelőző nem rövid korszak (10 év!) termésének arányos metszetét kapjuk közel 2 órában, persze erős hangsúllyal a Mac-kel készült lemezeken.

A hang- és képminőségre nem lehet panasz, legföljebb arra, hogy a Threshold tagjai nem nyújtanak éppen klasszikus heavy rock-os szinpadképet. Mac-et kivéve tulajdonképpen alig nevezhetők szinpadképesnek ezzel a decens, brit kispolgári kinézettel. Ha hiányzik is egy kis jó értelemben vett teátralitás, a lényeg tekintetében itt kifogásról szó sem eshet.

A DVD egyébként kapható magában, avagy CD-s változatban. Sőt a hangzóanyagot külön egy dupla CD-n is kiadták a közönségszolgálat jegyében. Uccu neki!

Tartuffe
Címkék: dvd