Spheric Universe Experience: Anima (2007)


Kiadó:
Replica/Nightmare/Sensory

Zenészek:

Vince Benaim - gitár
John Drai - bőgő
Franck Garcia - ének
Fred Colombo - billentyűk
Nico Muller - dobok








Honlapok:

www.sphericuniversexp.com
www.myspace.com/sphericuniverseexperience

A francia együttes ezen a néven 2002-ben alakult, és az "Anima" már a második lemezük. Zeneileg a produkció igazán kiforrott, ami a hangszeres teljesítményt illeti, azt is mondhatnám: hibátlan. Talán egy-két összeszedettebb, dallamosabb gitárszóló elkelne. A stúdió kimondottan jó munkát végzett, a megszólalás is jeles, éppen ezért nem lehet szó nélkül elmenni Garcia relatív vokális alulteljesítése mellett.

A SUE Achilles-sarka egyértelműen a mikrofon mögött helyezkedik el. Jobb dallamok kellenének ide egy erősebb torkú énekestől! Nem szégyen ezt elismerni, volt erre már sok példa; elég, ha arra az útilapura gondolunk, amit Dominici (Dream Theater), vagy Rod Tyler (SymphonyX) talpára kötöttek (ha már a láb anatómiájánál tartottunk).

Amúgy a dalok kifejezetten jók, a SUE képes úgy fogalmazni zeneileg, hogy az összetett, súlyos témák ne feküdjék meg az ember gyomrát. Az album zenei színvonala voltaképp olyannyira egyenletes, hogy nehéz is lenne egy-két nótát kiemelni a többi közül. Enyhén szólva nem vagyok frankofón alkat, de ennek a bandának őszintén szurkolok.

Tartuffe
Címkék: lemezkritika