Andy James: Kaos 7 EP (2009)

Kiadó:
Unbelievable Music (iTunes)

Honlapok:
www.andyjamesmusic.com
www.myspace.com/andyjamesf1

Andy James-ről nem is olyan régen írtunk 2007-es "In The Wake Of Chaos" című albuma okán (lásd itt). A progresszív ihletésű instrumentális gitárzenékben utazó muzsikus a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető a brit zeneipar ismert, ünnepelt figurájának. Ez azonban korántsem jelenti, hogy nívótlan szerzeményekkel, technikailag kifogásolható hangszeres játékkal untatná a vájtfülű kritikusokat. Éppen az ellenkezője igaz, miközben a hozzáértő kritikusok lelkesen dícsérik, kimondottan jól sikerült 2007-es albuma kereskedelmi értelemben csúnyán befülledt.

Talán éppen ez motiválta Andy James-t, hogy az "In The Wake Of Chaos"-ról lemaradt négy nótával ezúttal ne az érdektelenségbe süllyedt kiadóknál kilincseljen, hanem az iTunes-on keresztül internetes letöltéssel tegye új EP-jét elérhetővé.

Tekintve, hogy a legutóbbi lemezről lemaradt dalokról van szó, az általunk is elismerő szavakkal illetett korábbi anyaghoz képest szamárság lenne bármiféle változást, újítást várni. De az is tévedésbe esnék, aki a színvonal érezhető zuhanását várná egy B listás dalokkal megrakott EP-től. A "Kaos 7" kapcsán is csak ugyanazt tudom mondani: "Andy James vérbeli Petrucci klón, de az élvezhető kategóriából. Aki kattan az Álomszínház bárdistájának munkáira, Andy James-ben hamar föl fogja ismerni a lelki társat."

Tartuffe

Címkék: lemezkritika