Section A: Sacrifice (2010)

Kiadó:
Lion Music

Honlapok:
www.torbenenevoldsen.com/sectiona
myspace.com/sectionatheband

Torben Enevoldsen dán gitáros-zeneszerzőről legutóbb egy AOR lemez kapcsán ejtettünk szót (Acacia Avenue, itt olvasható), most azonban visszakanyarodott arra a területre, ahol leginkább otthon érzi magát. A Section A tipikus skandináv power metal muzsikát játszik, amely az előző két lemez esetében némi progresszivitással is keveredett, de ez a vonal most - úgy tűnik - pihentetve vagyon.

Enevoldsen-nek egészen sajátos stílusa van, amelyet száz gityós közül is azonnal ki lehet szúrni; ez mindenképpen erény. Az azonban már kevésbé, hogy ez a csak rá jellemző játék akármilyen kigyakorolt, technikás és halálpontos, összhatását tekintve mégiscsak szaggatott és olykor vontatott, ami párosulván a dalokat uraló lassabb és középtempókkal kicsit álmosítólag hat. Szerencsére ott van nekünk Andy Engberg (ex-Lion's Share), aki annyiban mindenképpen hasonlít Jorn Lande-ra, hogy aranyból van a torka, azaz istenáldotta tehetségével még egy középszerű lemezt is képes földobni.

Enevoldsen mester tartotta magát ahhoz a hagyományhoz, hogy mindegyik Section A lemezre meghív egy kiváló és méltán világhírű billentyűst; Derek Sherinian, Günter Werno (Vanden Plas) és Mats Olausson (Yngwie, Ark) után most Lasse Finbråten került sorra a Circus Maximus-ból. Sajnos azt kell mondjam, hogy sem Engberg, sem Finbråten szerepeltetése nem elegendő arra, hogy a "Sacrifice"-ot lelkesítő, érdekfeszítő anyaggá tegye. Ez bizony stabil középmezőny, azon belül azonban kétségkívül megingathatatlan, sziklaszilárd alapokon nyugvó alkotás.

Tartuffe

Címkék: lemezkritika