IV. Zorall Sörolimpia - 2011. augusztus 18-20., Megyer


És már itt is a negyedik! Ahogy telnek-múlnak az évek, egyre több a zenekar és egyre színesebb a program. Idén két színpadon dübörög majd a rock. Többször írtam már erről az eseményről, de a későn érkezők kedvéért álljon itt egy kis ismétlés.

Megyer egy zsákfalu, Sümegtől 12 km-re a Balaton-felvidék nyugati csücskében található. Hazánk legkisebb települése. Ezen a településen rendezik meg, már negyedik alkalommal a Zorall Sörolimpiát. A falu körülbelül akkor területen fekszik, mint a Nyugati Pályaudvar. De lehet, hogy kisebb. Egy olyan település, ahol senkit sem zavar a hangos zene. A rockzene. No, meg a metal sem. Kevés ilyen település van ma Magyarországon. De most ebbe ne menjünk bele :)

Szóval itt lesz a Zorall Sörolimpia. A negyedik. A zenei  programok mindhárom napon kora délután kezdődnek. A délelőtt ugyanis az alvásé és a józanodásé:) Természetesen akik képesek korábban felébredni, azok részt vehetnek majd a csapatjátékokon. Játékosként vagy nézőként, vállalkozókedvtől függően.

De nézzük a zenei programokat. Nem mondom azt, hogy a Hammerworld nagyszínpadra kerültek a "nagy" zenekarok és a Rockélet kisszínpadra a "kis" zenekarok, mert nem így van. Tehát senkit se tévesszen meg ez a felosztás. A nagyszínpad koncepciója alapjában véve az, hogy kora délutántól olyan feltörekvő zenekarok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, akikre majd érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

Nem lesz egyszerű dolguk ezeknek a zenekaroknak, hiszen valljuk be, a Megyerre látogatók nagy többsége a Junkies, a Zorall és a Rock 'n Roll Swindle miatt utazik a világ végére. De a lehetőség adott, meg kell mutatni, hogy ki mit tud. Aztán majd meglátjuk.

Tehát a nagyszínpadon, mindhárom napon, 7-kor beindul a nagy buli. A fent említett három zenekaron kívül  fellép még az újlemezes Wisdom, a Romeo vérzik, és a megunhatatlan Blues Company. A "levezető bandák" között pedig ott találjuk a Partyzánt, akik, ahogy a Wisdom is, az új lemezükkel a HammerWorld magazin mellékleteként rukkoltak ki.

Nézzük a Rockélet színpadot. Ezen a színpadon, az első napon éjfélkor a Zorall akusztik a főprodukció, a második és a harmadik napon pedig a Macskajaj fog "bekövetkezni". Persze  zenei változatban:) Majd a "Részeges bakák és ledér hölgyek jelmezbál" következik. Ebbe bele se merek gondolni:)

A Rockélet színpad fellépői között olyan bandákat találunk, mint a  Rotten Tomatoes (őket idén a Szigeten is megnézhetjük), a Timebomb (Rancid cover band, fellépők lesznek a maglódi Tribute Show-n) és a Tirpunk (remek kis punk Mosonmagyaróvárról). Szűk hazámat, Komárom-Esztergom megyét a Ve5as, a Scaffold és a Brockolee fogja képviselni, és a fellépők között találjuk a budapesti Twister zenekart is, akiknek most szombaton lesz a lemezbemutató koncertjük (ez itt a reklám helye:)) ...és természetesen  még sokan mások.

Ha ennyi nem volt elég arra, hogy meggyőzzelek benneteket, akkor nektek semmi se jó:)  Inkább kemény szigorhoz folyamodok: megkeresni villámgyorsan azt a sátrat, bográcsot, takarót és mindent, ami egy négynapos fesztiválozáshoz szükséges! Augusztus 18-án délelőtt  beülni az autóba, a GPS-be beleírni, hogy Megyer és már indulás is! Ott találkozunk!

www.zorallsorolimpia.hu

Andrea

Címkék: ajánló