Ügyeletes kedvenc 34. - Sinergy: I Spit On Your Grave (Suicide By My Side, 2002)

Suicide.jpg

Múltkor Garael kritizálta a Top 15 nyertes lemezemet, a Vengeance "Crystal Eye" címűt, mondván, közepes, de a címadó nóta benne van az örökös Top 15-ben. Erről eszembe jutott egy régi kedvencem és elővettem a Sinergy "Suicide By My Side" lemezét, melynek nyitó nótája nálam jutott hasonló sorsra. A lemez egésze hallgatható, de talán maximum még egy nótát tudnék kiemelni róla, amire emlékszem az évek távlatából. Ez viszont ott van az örökös toplistámon a "Doctor Doctor", a "Breaking The Law", a "The Number Of The Beast", a "Princess Of The Dawn", az "And The Bands Played On", a "Road Racin'", az "Over The Hills And Far Away", a "Hunting High And Low", vagy a Vandenberg által elkövetett "This Is War" mellett.

Egy hatalmas csulával indul a dal, utána elnyomják szerintem minden idők legesszenciálisabb heavy metál nótáját. Van itt minden: Stratovariusos kétlábdobos speedmetál alapok, Mark Reale ízű gitár-riffek, Acceptes kiállás, zseniális, időnként Vandenberget idéző triolákkal tarkított gitárszóló, Iron Maiden stílusú háromakkordos, elsőre megragadó refrén, és egy remek énekes. Csak a lemezborítót olvasgatva jöttem rá, hogy nem férfi, hanem nő énekel. Az amerikai származású koreai-német keverék Kimberly Goss ugyanis nem vonyít, mint egy gótrocker, nem áriázik, mint Tarja, hanem inkább  férfiakat megszégyenítően odateszi magát, mint Elisa C. Martin, a Dark Moor eredeti énekese.

Ja, mellesleg az a bizonyos gitáros a felvételen, aki azokat a remek riffeket és a szólót hozza, Alexi Laiho, a Children Of Bodom gityósa, aki magával vitte ikergitárosát, Roope Latvala-t is ebbe a side-projectbe, csak hogy megmaradjon az összhang. A ritmusszekciót Marco Hietala (Nightwish) és Tonmi Lillman (Lordi) alkotja. Szóval igazi szupergroup, akik összehoztak egy (három) közepes lemezt, ez a nóta viszont egy ÓRIÁSI 10-ES!

CsiGabiGa