Adrenaline Mob: Dearly Departed - EP (2015)

adrenalin_dearly.jpg

Kiadó:
Century Media Records

Honlapok:
adrenalinemob.com
facebook.com/adrenalinemob

Földolgozáslemezek megjelentetése (főleg EP formátumban) általában a zenei ötletek vészes megfogyatkozását jelzi, vagy azt, hogy egy banda nem rendelkezik teljesen önálló, kiforrott koncepcióval arra nézve, hogy mit is képviselnek ők a túltelített zenei piacon. Az olvasóra bízom, hogy az Adrenaline Mob esetében melyik verziót fogadja el (vagy egyiket sem). Az biztos, hogy "cover"-jellegű "bemelegítő" EP-k megjelentetése immár védjegyévé vált az öreg metál gengszterekből álló csőcseléknek (lásd: 2013).

Mielőtt kivesézném az albumot, azt mindenképpen el kell mondanom, hogy jóllehet AJ Pero (Twisted Sister) nem teljesen egy fajsúly Mike Portnoy-jal, ebben a fölállásban, ezt a stílust véve alapul (mint ahogy azt már korábban is taglaltam) nincs bennem hiányérzet, sőt fazonban (min. 180 cm és 100 kg) még jobban is illik ide.

A kilenc nótát tartalmazó lemezen egyébként összesen négy valódi földolgozást hallhatunk: Pat Travers "Snortin' Whiskey"-je szerintem telitalálat, ami már sokkal kevésbé mondható el a country rockos "The Devil Went Down To Georgia"-ról (Charlie Daniels Band). A Black Sabbath Medley működik, de a 2012-es pesti koncerten hallott "War Pigs" után efelől nem is voltak kétségeim. A Queen "Tie Your Mother Down"-ja nem tűnt valami izgalmas választásnak, de azután rájöttem, hogy élőben ez is nagyon hasít majd... Ha jönnek felénk, remélem, el is nyomják legalább a végén.

Ami a többi nótát illeti, az Adrenaline Mob magát dolgozta föl: rádiós verziókat és akusztikus változatokat hallhatunk a korábbi lemezekről. Na én épp emiatt gondolom azt, hogy a csőcselék a bevezetőben vázolt okok miatt erőlteti az EP-ket... vagy mert a pénznek nincsen szaga...

Tartuffe

Címkék: lemezkritika